Евротехгаз – идеи становятся решениями!
Генератор азота, генератор кислорода, производство азота, производство кислорода,
получение азота, получение кислорода, азотные установки, азотная станция.
На главную
Карта сайта
Обратная связь
КАТАЛОГ ПРОДУКЦИИ
Поиск
Предприятия Украины">ЕВРОТЕХГАЗ Предприятия Украины » Новости » 08.07.10 | Інвестиції в український нафтогазовий сектор спрямовані на підвищення енергетичної безпеки держави

08.07.10 | Інвестиції в український нафтогазовий сектор спрямовані на підвищення енергетичної безпеки держави

Інвестиції в український нафтогазовий сектор спрямовані на підвищення енергетичної безпеки держави
Реформування української нафтогазової промисловості є одним із основних положень президентської Програми економічних реформ на 2010 - 2014 р.р. «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

 

Проведення системних реформ у нафтогазовій галузі покликане забезпечити зменшення залежності від імпорту, стабільність у постачанні газу споживачам в Україні й безперебійний транзит нафти й газу через Україну європейським партнерам, ефективність і беззбитковість нафтогазової галузі, лібералізацію газового ринку (видобуток і розподіл) та впровадження енергозберігаючих технологій для зменшення споживання й втрат при транспортуванні газу.

 

Одним із головних кроків на шляху втілення реформ у нафтогазовому секторі є створення умов для залучення інвестицій для модернізації та будівництва нових об'єктів нафтогазової промисловості.

 

З метою реалізації положень президентської Програми економічних реформ, на виконання положень Енергетичної стратегії України на період до 2030 року, нормативних актів Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Міністерством палива та енергетики України разом з державними компаніями, що належать до сфери його управління, реалізується ряд масштабних інвестиційних проектів, покликаних підвищити енергетичну безпеку держави, дати новий поштовх розвитку нафтогазовому сектору української енергетики.

 

Зокрема, пріоритетними в інвестиційній діяльності Міністерства у нафтогазовому секторі є такі напрямки:

- розвиток вітчизняної нафтогазовидобувної промисловості;

- модернізація газотранспортної та нафтотранспортної мережі;

- диверсифікація джерел та маршрутів постачання природного газу.

 

У напрямку розвитку українського нафто- та газовидобування впроваджуються інвестиційні проекти з розробки глибоководної частини шельфу Чорного моря та родовищ у Харківській і Львівській областях. Необхідні обсяги фінансування цих проектів складають 842 млн. дол. США, для їх реалізації планується залучати як внутрішні джерела фінансування, так і зовнішні кредити. Результатом реалізації проектів, зокрема на шельфі Чорного моря, стане видобуток природного газу до 22 млрд. метрів кубічних та нафти в обсязі 1,3 млн. тон.

 

Інвестиційний проект з розробки Одеського та Безіменного газових родовищ на шельфі Чорного моря розрахований на реалізацію з 2006 по 2039 р.р. Його загальна вартість складає 365 млн. доларів США. На даний момент освоєно 68 млн. доларів, потреба в інвестиціях - 138 млн. доларів.

 

Проект з розробки Суботинського нафтового родовища на Прикерченському шельфі Чорного моря планується реалізувати у 2010 - 2036 р.р. Його загальна вартість складає 131 млн. доларів США, такою ж є і потреба в інвестиціях.

 

На будівництво самопідіймальної плавучої бурової установки ДАТ «Чорноморнафтогаз» у 2010 - 2011 роках планується залучити інвестиції в обсязі 220 млн. доларів США.

 

Проект облаштування Хрестищенського газового родовища (Харківська обл.) планується реалізувати у 2011 - 2014 р.р. Його вартість складатиме 104 млн. доларів США, необхідні інвестиції - 101 млн. доларів.

 

Для розробки Залужанського родовища у Львівській області (впровадження новітніх технологій та проведення робіт з інтенсифікації видобутку вуглеводнів) у 2010 - 2014 р.р. планується залучити 22 млн. доларів США.

 

Інвестиційні проекти з модернізації української газотранспортної мережі спрямовані на підвищення надійності транспортування природного газу європейським споживачам, зменшення витрат паливного газу та впливу на навколишнє середовище, підтримання проектних параметрів основних магістральних газопроводів. Для реалізації цих проектів Мінпаливенерго планує залучити 6,5 млрд. доларів США. Ці кошти підуть на реконструкцію лінійної частини газопроводів, реконструкцію та технічне переоснащення компресорних, газорозподільних та газовимірювальних станцій, а також на технічне переоснащення підземних сховищ газу.

 

Модернізацію та реконструкцію газопроводу "Союз" планується провести у 2010 - 2018 р.р. Для реалізації проекту планується залучити 2,4 млрд. доларів США.

 

Для модернізації та реконструкції газопроводу "Уренгой-Помари-Ужгород у 2010 - 2018 р.р. планується залучити 1,3 млрд. доларів США, а для модернізації та реконструкції газопроводу "Прогрес" у цей же термін - 871 млн. доларів.

 

Вартість проекту з модернізації та реконструкції газопроводу "Єлець-Кременчук-Кривий Ріг-Ізмаїл" у 2010 - 2018 р.р. складе 1,5 млрд. доларів США, проекту з модернізації та реконструкції "Більче-Волицько-Угерського ПСГ" у 2010 - 2018 р.р. - 223 млн. доларів, а модернізація та реконструкція "Богородчанського ПСГ" у 2010 - 2018 р.р. - 202 млн. доларів.

 

У період з 2010 по 2012 р.р. запланована також модернізація та реконструкція компресорних станцій "Ужгород"," Берегове", "Текове", "Орлівка". Для цього планується залучити 95 млн. доларів США інвестиційних коштів.

 

Мінпаливенерго реалізує проекти і у напряму диверсифікації джерел та маршрутів постачання природного газу. Так, у березні 2010 року Уряд своїм розпорядженням затвердив ініціювання інвестиційного проекту «Постачання в Україну скрапленого газу та будівництво регазифікаційного терміналу». Необхідні обсяги його фінансування складають 2,6 млрд. доларів США. У результаті планується забезпечити потреби країни в обсягах природного газу альтернативного походження в орієнтовних обсягах до 10 млрд. кубометрів на рік.

 

Загальна вартість усіх зазначених інвестиційних проектів у нафтогазовому секторі складає близько 10 млрд. доларів США.

 

Нагадаємо, як заявив нещодавно Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко, за Програмою економічних реформ, зокрема нафтогазової галузі, якісні зміни мають відбутися вже до кінця 2014 року.

«За цей відтинок часу ми плануємо не лише вийти на промисловий видобуток вуглеводнів на Чорноморському шельфі, а й розглядаємо можливість отримання енергоносії в з альтернативних джерел. Зокрема, будівництво терміналу для прийому близько 10 млрд. метрів кубічних вуглеводнів на рік», - сказав Міністр.

 

За його словами, за цей період планується також залучити західні компанії до видобутку так званого сланцевого газу, обсягом також майже 10 млрд. метрів кубометрів.

 

«Такі проекти у сукупності з реформуванням галузі дадуть кумулятивний ефект, що позбавить країну енергетичної залежності», - наголосив Юрій Бойко.

ЕВРОТЕХГАЗ
г.Днепропетровск ул.Гвардейская 20 тел.(056)785-05-90 т/ф.(056)374-69-76, 374-69-75
Генератор азота, генератор кислорода, производство азота, производство кислорода, получение азота, получение кислорода, азотные установки, азотная станция. Газовые смеси, кислородное оборудование, кислородная станция, газификатор, криогенная техника, криогенное оборудование, газификатор холодный криогенный